2000 tl maaş alıyorum ne kadar kredi çekebilirim

2000 tl maaş alıyorum ne kadar kredi çekebilirim
Banka ve finans kurumlarından alabileceğiniz kredi miktarını belirleyen faktörlerin başında gelir durumunuz ve mevcut kredi notunuz gelir. Her banka kredi başvurusu sırasında müşterilerinden gelirlerini ispat edebileceği bir gelir belgesi talep eder. Bu sayede size verilebilecek toplam kredi miktarı belirlenebilir. Eğer aylık elde ettiğiniz gelire oranla çok daha yüksek miktarda kredi talep ediyorsanız bu talebinizin onaylanması mümkün değildir.
Aylık 2000 TL gelir elde eden bir bireyin bankadan çekebileceği toplam kredi miktarı çekeceği kredinin türüne göre de değişmektedir. Örneğin konut kredilerinde hem vade daha fazla hem de teminat söz konusu olduğu için çekilebilecek kredi miktarı da daha fazla olacaktır. Ancak bu kredi rakamlarının da yine aylık yapılabilecek toplam ödemeye oranla uygun bir rakamda olması gerekir.
2000 TL Gelir İle Konut Kredisi Alabilir Miyim?
Konut kredilerinde vade süresi uzun olsa bile genel olarak bu krediler yüksek kredi rakamları için çekilebilmektedir. Faiz oranlarının vade süresi arttıkça artması da kredinin aylık ödeme rakamlarının yüksek olmasına neden olur. Aylık ödemesi 1000 liranın altında bir konut kredisi planlamak oldukça düşük bir ihtimal olarak görülür.
Bankalar kredi geri ödeme planlarını baz alırken kişinin aylık gelirinin en fazla yüzde 50’sini ödeyebileceğini düşünür. Bu durumda ayda 2000 lira gelir elde eden bir kişi en fazla 1000 lira taksit ödeyebilecek şekilde kredi çekebilecektir. Aylık ödemesi bu seviyede kalacak bir kredinin ise toplam miktarı güncel faiz oranları ile en fazla 45 bin lira olabilir. 10 yıl vade ile yüzde 2 oranındaki faiz oranı sayesinde 45 bin liralık kredinin aylık geri ödemesi 1000 lira olacaktır. Toplam yapılacak geri ödeme miktarı ise ayda 1000 liradır.
2000 TL Gelir İle Taşıt Kredisi Alabilir Miyim?
Taşıt kredilerinde vade süresi konut kredilerine oranla daha kısa olarak belirlenmiştir. Bu nedenle yine aylık 1000 liralık bir geri ödeme planı yapıldığında 2000 lira geliri olan bir birey en fazla 25 bin liralık bir taşıt kredisi çekebilir. Bu kredi aylık yüzde 2,52 faiz oranı ve 48 ay vade ile hesaplanmış olan toplam miktardır. Bu şekilde bir hesaplama yapıldığında 48 aylık vade boyunca 25 bin liralık kredinin aylık geri ödemesi 1000 lira şeklinde olacaktır.
2000 TL Gelir İle İhtiyaç Kredisi Alabilir Miyim?
Son dönemlerde artan finansal sorunlar nedeni ile devlet ihtiyaç kredilerindeki toplam vade süresini 36 aya kadar düşürdü. Bu nedenle ihtiyaç kredisi alırken en fazla 36 aylık bir vade seçeneğini tercih edebileceksiniz. Her ay 2000 lira gelir elde eden bir kişi bankalara başvurarak toplamda 36 ay vade için en fazla 21 bin lira kredi kullanabilecektir. Güncel faiz oranı yüzde 2,52 olarak hesaplandığında, 36 aylık vade süresince 21 bin liralık kredinin aylık geri ödemesi 1000 lira şeklinde olacaktır.
Kredi Çekerken Gelir Dışındaki Faktörleri de Es Geçmeyin!
Çekebileceğiniz toplam kredi miktarı sadece aylık gelirinize göre değil aynı zamanda kredi notunuz ve önceki kredilerinizin durumuna da bağlıdır. Bu nedenle kredi başvurusu yapmadan önce bu konuları da gözden geçirmeyi unutmayın.

Kredi Alma Koşulları

Her insanın hayatında bir dönem kredi çekmek istemesi söz konusu olabilmektedir. Bu gibi durumlarda bilinmesi gereken en önemli şey kredi alma koşulları olarak bankaların ne gibi kriterleri göz önünde bulundurduğunu bilmektir. Bu gibi durumlarda insanların bankaların gözünde kredi verilebilir kişiler olarak gözükmesinin bazı kriterleri bulunduğundan tüketiciler açısından bu şartlar uyum sağlıyor olmak önem taşır.

Ev sahibi olmaktan araba satın almaya, tatile çıkmaktan sağlık masraflarınızı karşılamaya kadar her türlü nakit ihtiyacınızda bankaların vermiş olduğu kredilerden faydalanabilmeniz mümkündür. Ancak bankalar bu konuda özellikle kredi ödeme gücünün var olup olmadığını anlayabilmek için insanların gelir ve gider durumlarını göz önünde bulundurmaktadır. Bu gelir gider tablosu sayesinde bankalar size kredi verip veremeyeceklerine karar vermektedirler.

Bir bankadan kredi alma koşulları hakkında bilgi almak istediğinizde her bankada farklı koşulların ön plana çıktığını görmeniz söz konusu olmaktadır. Bu koşulları bankaların kendi politikaları belirlediği ve farklı kredi türlerinde farklı kriterler aranıldığından dolayı her kredi türü için aynı koşulların sağlanması gibi bir durum söz konusu değildir. Üstelik çekmek istediğiniz kredi tutarı da bu şartlarda değişiklik olmasına neden olmaktadır.

Genel olarak baktığımızda bankaların farklı kredi alma koşulları belirlemesine rağmen bütün bankalarda kanıtlanabilir bir gelir belgenizin olması büyük bir öneme sahiptir. Bunun yanı sıra başka bankalarda kredi ödeme sorunu yaşamamış olmanız ve gelir durumunuzun giderlerinizden daha yüksek olması gibi konular büyük bir oranla size kredi verilip verilmeyeceğini belirleyen hususlardır. Eğer bir banka size kredi vermeyi reddediyorsa krediyi geri ödeme koşullarınızın uygunsuz olması ya da kredi değerlendirmenizin olumsuz olmasına neden olan daha önceki kredi alımlarınızın veya kredi kartı ödemelerinizin yetersiz olmasından kaynaklı bir sorun olduğunu düşünebilirsiniz.

Leave a Reply