Altın Hesabı Olan Bankalar

altın hesabı

altın hesabı

Finans açısından güçlü ülkeler açısından altın yatırımı en sıradan yatırım araçlarından birisi. Altın hesabı bulunan pek çok banka var. Bunlardan en önemlileri hiç şüphesiz devlet bankaları. Kısa bir araştırma ile şu sonuçlara varmak mümkün.
Ziraat Bankası Altın Hesabı: Ziraat bankası, aynen nakit mevduata uygulandığı gibi vadeli ve vadesiz altın hesabı açabilmekte. Ziraat bankasının en büyük avantajı devlet bankası olması dışında herhangi bir komisyon ücreti almaması.

Garanti Bankası Altın Hesabı:

Dövizle ya da TL ile altın hesabı açtırabilmek mümkün. Garanti bankasının sağladığı avantaj ise işçilik ücreti düşük ya da düşük gramajlı altınlar ayrımı yapmamasıdır.

Vakıfbank Altın Çağı Hesabı:

Vakıfbank’ın en büyük avantajı da devlet güvencesinde olması. Altın çağı hesabı açıldığı takdirde aylık verilecek talimatla altın hesabına yatırımda bulunmak mümkün. Bu bankada da işlem ücreti alınmadığı bilgisi var.

Şekerbank Altın Hesabı:

Altın hesap adı verilen vadesiz hizmetle, döviz satın alınıyormuş gibi belirlenen oranlarda alım yapabilmek mümkün. Bu alışveriş için ayrıca komisyon ödemesi yapılmamakta.

Bu bankalar dışında Albaraka Altın Katılma Hesabı, Kuveyt Türk Altın hesabı ve Yapıkredi Altın hesabı da bulunmakta. Bu özel bankalarla ilgili herhangi bir avantaj bilgisine rastlanılmamakta.

Altın Hesabı açtıranlar alım satım saatlerine dikkat etmeli. Forumlarda, mesai saatleri dışında yapılan alım satımlarda hesap sahiplerinin zarar görebildiği bilgisi var. Özellikle özel bankaların, müşterilerinin zararlarına olarak işlem yapabildiği alım satımlarda lehlerine olabilecek ücret değişikliklerini anında uygulamalara yansıtmadıkları bilgisi forumlarda yaygın bir şikayet konusu. Maaşın alındığı bankada hesabın açılması ya da EFT ücretlerinin düşük olması nedeniyle Vakıfbank’ın tercih edilmesi önerileri bulunmakta.

Leave a Reply