Yasal Takibim Var Bana Kredi Çıkar Mı? 2022

Yasal takip, bankalara olan kredi kartı ve kredi borçlarının zamanında ödenmemesi sonucunda borcun devlet daireleri üzerinden tahsil edilmesi demektir. Yasal takip söz konusu olduğunda işlemler avukat ve mahkemeler aracılığı ile yürütülür. Bu nedenle süreç çok hızlı işler ve kişilerin yanlış kararlar vermesi söz konusu olabilir. Yasal takip durumuna düşen kişilerin kredi skorları düşeceği için ilerleyen dönemlerde bankalar ile olan ilişkilerinde sorun yaşamaya başlayacaktır. Biz de çoğu zaman “yasal takibim var bana kredi çıkar mı?” sorusu ile karşı karşıya kalıyoruz.


Gerek internette gerekse sosyal hayatta “yasal takibi olanlara kredi çıkartılır” reklamları ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Bazı kişi ya da kurumlar kredi notu düşük olanlara kredi çıkartabileceklerini iddia ederek komisyon ya da iş gördürme ücreti adı altında para talep edebiliyor. Oysa günümüzde yasal takibi olanların kredi alabilmesinin yegane yolu sahip oldukları bir taşınmazı güvence olarak gösterebilmektir.


Yasal takibi Olanlara Kredi Çıkar mı?
Eğer kendi adınıza kayıtlı ve herhangi bir icra işlemi ile karşı karşıya kalmamış bir taşınmazın yani ev ya da arsanız varsa bunları güvence olarak bankaya gösterip üzerinde ipotek işlemi uygulayarak kredi alabilirsiniz. Elbette bu durumda hem malınızın üzerinde herhangi bir satış yapma hakkınız kalmayacak hem de alacağınız kredinin faiz ve dosya masrafları daha yüksek olacaktır. Ancak malınızı yasal takipteki borcunuz için tamamen kaybetmemek için atılabilecek en mantıklı adım bu olabilir.


Gayrimenkulü Olmayanlara Kredi Çıkar mı?
Yasal takibe girmiş olan borçlarınızı ödemek için kredi kullanmak istiyorsanız bankaya bu çekeceğiniz para karşılığında bir teminat göstermeniz zaruridir. Bazı kişiler yakınlarına ait evleri satın alıyor göstererek kredi çekmeye çalışsa da çoğu zaman bu durum uzmanlar tarafından anlaşılır. Anlaşılmadığı hallerde de krediyi başarılı bir şekilde çekseniz bile bu durumda kredi borcunu ödeyememeniz halinde yakınınıza ait bu evin de elden gitmesi olasılığı bulunmaktadır.
Yasal takibe takılmış ancak yine de kredi ihtiyacınızı karşılamak istiyorsanız bu konuda uzman kredi danışmanlarına başvurmayı unutmayın. Ekonomik durumunuza en uygun faiz ve vade oranlarını değerlendirerek farklı bankalardan kredi araştırması yapabilir ve böylece yeniden bir borç çıkmazına girmeden işlerinizi yoluna sokabilirsiniz.

Leave a Reply