Kredi kartı ile elektrik faturası ödeme

Özellikle özel sektörde çalışan ve mesai saatlerinde çalışanların merak ettiği bir konu olan Kredi kartı ile elektrik faturası ödeme hakkında birkaç bilgiyi sizinle paylaşmak ve siz değerli ziyaretçilerimizden de fikir almak istiyoruz.

Kredi kartı ile fatura ödemesi yapan pek çok yer olduğu gibi en sağlıklı ve kredi kartı bilgileriniz farklı kişilerin eline geçmeden ödemek için  kredi kartınızın ait olduğu bankanın online işlem merkezi, mobil uygulaması üzerinden yapmanız sizin için en iyisi olacaktır. Farklı sayfalar üzerinden yapacağınız işlemler sorun yaşamanıza neden olabilir lütfen dikkat edelim.

Kredi Kartı Nasıl Kullanılmalıdır?
Kredi kartı günümüzde insanların işlerini fazlasıyla kolaylaştırmıştır. Yapmış oldukları alışverişleri bankaların uygun gördükleri taksit tutarına göre taksite bölebilmektedirler. Yapmış oldukları alışverişlerle puan kazanıp daha sonrasında bu puanları alışverişlerinde kullanabilmektedirler. İnternet bankacılığını kullanarak işlemlerini takip edebilmektedirler. Kaç adet taksitli işlem olduğu, taksitlerin ne zaman biteceği, hesap özetleri, yaklaşık olarak aylık ödeme tutarını görebilmektesiniz. İnternet bankacılığı sayesinde birçok işlemi bir arada yapabilmekte ve dışarıda halletmek istemediğiniz ödemelerinizi de yapabileceksiniz. Kredi kartı kullanırken insanlar çoğu zaman dikkatsiz bir kullanım sağlamaktadırlar. Bu da insanların ödemelerini yapamamalarına ve sıkıntı yaşamalarına neden olmaktadır. Sıkıntı yaşamamak için kredi kartının nasıl kullanıldığı konusunda bilgilere ihtiyacınız olmaktadır.
Kredi kartı nasıl kullanılmalıdır;
Alışverişlerinizin bir listesini tutarak aylık ne kadar harcama yaptığınızı görebilirsiniz. Liste tutarken yaptığınız her alışverişi not almalısınız. Taksitli işlem yapmışsanız kaç taksit olduğunu ve aylık ne kadar yansıyacağını, tek çekim yapmışsanız tek çekim olarak notunuzu almalısınız. Bu şekilde kendi harcamalarınızı biliyor ve aylık ortalama olarak harcamalarını görebiliyor olacaksınız.
Hesap kesim tarihi ve son ödeme tarihleri sizin aylık olarak yapmış olduğunuz harcamaların yansıtılması ile ödemeniz gereken borcun süresini göstermektedir. Bu tarihler arasında ödemelerinizi yapabilmektesiniz. Asgari tutar ve toplam tutar olarak yansıtılan borcunuzun toplam tutarını ödemeniz gerekmektedir. Asgari tutarı ödediğiniz takdirde banka tarafından kalan borca faiz uygulaması yapılmaktadır.
İnsanlar alışverişlerinin bazılarının bir sonraki aya yansımasını isterler. O ay ödeme yapmak istemeyebilirler. Böyle bir durumda hesap kesim tarihinden sonra alışverişinizi yapmalısınız. Böylece ödemeniz o aya değil bir sonraki aya yansıtılmaktadır. Eğer o ay ödemek isterseniz hesap kesimden önce yapacağınız tüm alışverişler tek çekim ve taksitli dahi olsa ilk taksit olarak yansıması gerçekleşmektedir.
Ödeyemeyeceğinizi düşündüğünüzde alışverişlerinizi kesmelisiniz. Gelecek olan tutarın mümkün olduğunca toplam tutarını ödemelisiniz. Ödeyemediğinizde toparlamanız zor olacaktır. Bu nedenle gerekirse kullanmamalısınız.
Dikkatli kullanım sonucunda hiçbir sıkıntı yaşamayacaksınız. Sanal alışveriş yaptığınızda özellikle güvenli olan siteleri tercih etmelisiniz. Sizden kart numarası, son kullanma tarihi ve CVV numarası istenmektedir. Telefon numaranız ya da annenizin kızlık soyadını hiçbir site istememektedir. Bu nedenle bu bilgiler istendiğinde işleminize hemen son vermelisiniz.
Aklınıza takılan tüm konularla ilgili de müşteri temsilcilerini arayarak sorularınızı cevaplandırabilirsiniz. Ödemelerinizle ilgili bir sıkıntı olmadığı sürece ekstra durumlarda bile size gerekli bilgiler verilecektir.
Kredi kartlarının doğru kullanılması insanların daha da rahat olmasını sağlamaktadır. Yapmış oldukları alışverişlerde taksit seçeneği sayesinde alınacak olan ürünlerin alınması çok daha da kolaylaşmıştır. Günümüzde birçok kişi kredi kartı mağdurudur. Nedenine bakıldığında dikkatsiz harcamaların yapılması ve ödemelerin zamanında yapılmamasından kaynaklanmaktadır. Sizler ödemelerinizi düzgün yaptığınızda bankanında sizlere özel kampanyaları olacaktır. Tüm bunlardan faydalanmak sizin elinizdedir.

Kredi kartı borcu ödenememesi durumunda banka kartınızı kullanıma kapamaktadır. Asgari tutarı ödemiş olursanız bu durumla karşı karşıya kalmaktasınız. Kartı doğru kullanır ve ödemeleri de doğru yaparsanız ne bankalarla sorun yaşarsınız ne de kişisel olarak sıkıntıya düşersiniz. Kredi kartı şifrenizi hiç kimseyle paylaşmamalısınız. Aksi takdirde kartınız başkasının eline geçtiğinde sıkıntı yaşamanız kaçınılmaz olmaktadır. Kredi kartı kampanyalarından faydalanabilmeniz için sizlere kampanyalar ile ilgili mesaj gönderilmektedir. Siz bu mesajlar dahilinde istediğiniz yerlerde alışveriş yapabilirsiniz. Özellikli erteleme kampanyaları sayesinde borcunuzun bir kısmını bir sonraki aya devredebilirsiniz. Kredi kartlarının faydaları bu kadar fazlayken sizlerde düzgün kullanım ile her yerde rahatlıkla kullanım sağlayabilirsiniz. Günümüzde artık POS cihazı kullanmayan çok az yer vardır.

Kredi kartları sunmuş olduğu olanaklar
Kredi kartları sunmuş olduğu olanaklar ile insanların vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Sunduğu taksit seçenekleri, erteleme kampanyaları, kişiye özel kampanya ve taksitlendirmeler ile hayatınızı kolaylaştırmaktadır. Günümüzde kredi kartı olmadan yüklü alışverişler neredeyse yapılamayacak kadar imkânsızdır. İnsanların maaşlarına ve harcamalarına bakıldığı zaman alışverişlerin çoğu neredeyse maaşın yarısı olmaktadır. Ev için yapılan alışverişler, evin giderleri, ailede çocuk var ise çocukların ihtiyaçları ve daha sayabileceğiniz bu kadar ihtiyacın toplamında tek maaş ile yüklü alışverişlerin yapılması zor olmaktadır. Bu nedenle insanların tercihi kredi kartı kullanarak taksitlendirme yapıp küçük taksitler halinde ödeme yapmaktır. Burada dikkat edilmesi gereken küçük taksitlerin ileride kişileri zorlamamasına dikkat etmesidir.

Kredi kartı kullanmak sandığınızdan çok daha kolay. Dikkat etmeniz gereken fakat çoğu kişi tarafından göz ardı edilenler vardır. Bunlardan en önemlisi maaşınızdan yüksek limitli bir karta sahip olmamalısınız. Yıllar öncesinde kredi kartı başvurularında her bankadan rahatlıkla kart alabilecek durumdaydınız ve limitleri de maaşınızdan fazlasıyla yüksekteydi. Bu durumda kişiler kredi kartı borçlarını ödeyemedikleri için sıkıntı yaşamaktaydı. Bakıldığı zaman halen günümüzde aynı sıkıntıları yaşayan birçok kredi kartı mağduru bulunmaktadır. Günümüz koşullarında son zamanlarda yapılan düzenlemelerde kişilere maaşından yüksek limitli kart verilmeyecektir. Elinizde 2000 TL’lik kredi kartı var ise son düzenlemeler ile bu kartı kapattırdıktan sonra tekrar bu limitli bir karta ulaşmanız çok mümkün olamayacaktır. Bazı özellikli kartlara ise belirli sebeplerden dolayı ulaşabilecek durumda olacaksınız.

Kredi kartınız var ise aklınızdan çıkarmamanız gerekenler vardır. Maddi açıdan sıkıntı yaşamanıza neden olacak miktarda harcamalar yapmamalı yapıyorsanız da ödemelerinizi düzenli yapmanız gerekmektedir. Yapmış olduğunuz harcamaların notunu almalısınız. Yapmış olduğunuz alışverişleri kendiniz bileceğinizden size ait olmayan alışverişlerde itiraz etme hakkına sahip olabileceksiniz. Limitinizde mutlaka bir kısımda olsa para bırakmalısınız. Bunun nedeni acil durumlar içerisinde nakidiniz olmadığında kart kullanımını gerçekleştirmenizdir. En önemlisi de elinizde bulunan kartın borcunu ödeyemediğini bunun için başka bir kredi kartından nakit avans çekerek borç ödeme yapmamalısınız. Diğer kartı da ödeyemezseniz ikisi birlikte ödenemezse ileride daha zor sıkıntılar yaşamanıza sebep olabilirsiniz.

Kredi kartı borcunuzun tamamını ödemeniz gerekmektedir. Dönem borcunuzun tamamının bankanın belirlemiş olduğu son ödeme tarihine kadar ödemelisiniz. Düzenli yapılan ödemelerde banka hiçbir borcunuza faiz uygulaması yapmamaktadır. Dönem borcunun ödenemediği durumlarda ödenmesi gereken asgari tutarın ödenmesidir. Bu durumda kalan borca banka tarafından faiz uygulaması yapılmaktadır. Her bankanın faiz oranı ise değişiklik göstermektedir. Asgari tutarı da ödeyemiyorsanız bu durumda gecikme faizi devreye girmektedir. Günlük olarak faiz işletilmektedir.

Kredi kartının sunduğu fırsatlardan faydalanmak isteyen birçok kişi vardır. Özellikli kartlarda puan kazanmanız daha kolay olmaktadır. Ne kadar yüklü alışveriş bir o kadar fazla puan kazandırmaktadır. Kişilere özel sunduğu promosyon ürünlerinden yararlanabilir, kampanyalardan faydalanarak indirimli ürünler satın alabilir, taksitli alışveriş yapıp ertelemeli ödemeler yapabilme seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Özellikle POS cihazlarını kontrol etmelisiniz. Kredi kartını kullandığını bankanın POS cihazı var ise alışveriş yaparken o POS cihazını kullanmalarını istemelisiniz. Böylece daha çok puan kazanabilirsiniz. Kazanmış olduğunuz bu puanları daha sonra alışverişlerinizde kullanabilirsiniz. Acil nakde ihtiyacınız olabilir bu durumda nakit avans çekerek nakit ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirirken de faiz uygulaması ve nakit çekim için ücret alındığını unutmamalısınız. Nakit avansı borçlarınızı kapatmak için de kullanabilmektesiniz. Bunun içinde kartınızda kullanılabilir limit olması gerekmektedir. Kullanılabilir limitiniz yok veya borçlarınızı kapatacak kadar yok ise borçlarınıza yenisini eklememek için çekmemeniz daha uygun olacaktır.

Leave a Reply